Ο.ΚΑ.ΜΕΣΟΓΕΙΩΝ

ΛΗΞΗ ΑΚΑΔΗΜΙΩΝ

2017-2018

Την Κυριακή 24/6 στις 18:00 πραγματοποιήθηκε η τελετή λήξης των ακαδημιών μας για το έτος 2017-18.
Το παρόν έδωσε για άλλη μια φορά ο Δήμαρχος Μαρκοπούλου και πολλοί γονείς που τιμώντας μας με την παρουσία τους, γέμισαν ασφυκτικά τις εξέδρες του κλειστού γηπέδου του 1ου γυμνασίου και με την ενεργή παρουσία τους βοήθησαν τόσο υλικά όσο και οργανωτικά στην επιτυχία της εκδήλωσης .

Ο DJ διασκέδασε το κοινό, τα παιδιά στα οποία μοιράστηκαν αναμνηστικά δώρα, χάρισαν απλόχερα χαμόγελα σε όλους μας, οι "δικοί μας σεφ" με υπερπροσπάθεια και πολύ υπομονή κατάφεραν παρά τις αντιξοότητες και εξυπηρέτησαν τους πάντες ψήνοντας πάνω από 500 σουβλάκια και πολλά λουκάνικα για όλους, οι γονείς, μερικοί από τους οποίους βρέθηκαν αντίπαλοι στο γήπεδο παίρνοντας μέρος στο ματς των γονέων, κατάφεραν να καταναλώσουν 3 βαρέλια μπύρας και έτσι με την αποχώρηση και των τελευταίων αργά το βράδυ (22:30) τελείωσε άλλη μια όμορφη χρονιά με τον καλύτερο τρόπο.

Η αυξημένη φετινή παρουσία αθλητών και γονέων, μας γεμίζει ικανοποίηση δίνοντάς μας δύναμη να συνεχίσουμε, αλλά παράλληλα αναγνωρίζουμε την ευθύνη που μας αναλογεί έτσι ώστε να καταφέρουμε άλλο ένα βήμα εμπρός στο επίπεδο των τμημάτων υποδομής.

Σας ευχαριστούμε, ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ
ΣΩΜΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΨΥΧΙΚΗ ΞΕΚΟΥΡΑΣΗ
και ΣΥΝΕΧΊΖΟΥΜΕ από το Σάββατο 1/9 στις 10:00

Με την απόφαση της 29/5 το Δ.Σ. της ΕΣΚΑ, κατακυρώνει υπέρ μας τον τελικό αγώνα μπαράζ της 21/5 που διεκόπη, με αποτέλεσμα την άνοδο της ομάδας στην Α' κατηγορία.

Για την ιστορία:
Ο.ΚΑ.Μεσογείων - Νήαρ Ηστ 61-51 (διακοπή στο 5'50'')
Διαιτητές: Σκούτας, Γιακείμη
Δεκάλεπτα: 12-21, 23-11, 22-17, 4-2
Ο.ΚΑ.Μεσογείων: Καλούδας 9(1), Τσίρος 11, Γιαννάκης, Νάσσου Σ, Ατζαμόγλου 8(1), Πλέστης, Παπαγιαννάκος 25(2), Παπακωνσταντίνου 3(1), Βλάχος 1, Κεσκινίδης 4, Χατζής.
Νήαρ Ηστ: Νικολόης 6, Χατζηκωστής 9, Βαρουκτσής, Πανταζής 3(1), Σκέντζος, Χατζηαναστασιάδης, Μάγκος 8(1), Τσαντήλας, Αποστολίδης 12, Σαρακασίδης 11(3), Ζαλώνης 2, Αλερτάς

Έτσι κλείνουμε έναν κύκλο, υλοποιώντας ένα σχεδιασμό που για την ολοκλήρωσή του χρειάστηκαν 5 χρόνια, όταν και ξεκινήσαμε το 2013- 2014 από το πρωτάθλημα της Δ' κατηγορίας, στην διάρκεια των οποίων ξεπεράσαμε τον υποβιβασμό της ομάδας το 2015-2016 και παραμένοντας ενωμένοι και προσηλωμένοι στον στόχο, σήμερα καταφέραμε να βρισκόμαστε στην πρώτη κατηγορία, με την συνέχεια να κρίνεται ιδιαίτερα απαιτητική.

Σίγουρα την φετινή άνοδο δεν τη φανταζόμασταν με τον τρόπο που συνέβη.
Ενώ με υπερπροσπάθεια ξεπεράσαμε την κατακόρυφη πτώση της απόδοσης της ομάδας στα play off, απόρροια της κούρασης από τα πολλά παιχνίδια (39) που δώσαμε σε πρωτάθλημα και κύπελλο, οι hooligans με τον τρόπο που συμπεριφέρθηκαν, ακύρωσαν τη προσπάθεια των παικτών της Νήαρ μη αφήνοντας και σε εμάς περιθώριο πανηγυρισμών.

Τα δύο τελευταία χρόνια με ίδιο σχεδόν ρόστερ, ζήσαμε ωραίες στιγμές, με την ομάδα να αποδίδει κατά περιόδους εξαιρετικά, παίρνοντας πολλές άνετες νίκες, αλλά και με την εμπειρία που διαθέτει να καταφέρνει να παίρνει αποτελέσματα ακόμα και στις κακές τις εμφανίσεις.
Μετά την περσινή άνοδο και τον τιμητικό τίτλο του υπερπρωταθλητή της Γ κατηγορίας, φέτος λαμβάνοντας μέρος στον τελικό κυπέλλου της Ένωσης αλλά και κατακτώντας την άνοδο στην Α κατηγορία, στόχο που είχαμε θέσει από την αρχή της χρονιάς, καταφέραμε αυτά τα δύο χρόνια σε πρωτάθλημα και κύπελλο ένα σερί νικών - ηττών 60-11.

Για να καλυφθούν σε βάθος όλες οι θέσεις, ξεπερνώντας ανώδυνα τραυματισμούς και γενικότερα προβλήματα απουσιών φτάνοντας στο φετινό 32 Ν-7 Η, η ομάδα αγωνίστηκε βασιζόμενη σε αθλητές με παραστάσεις από πρωταθλήματα Εθνικών κατηγοριών, που δεν αναδείχτηκαν αποκλειστικά μέσω του σκοραρίσματος, αλλά αρέσκονται στο να δημιουργούν για τους συμπαίκτες τους έχοντας παράλληλα και τον εγωισμό να λειτουργούν άριστα στην άμυνά τους.
Είχαμε πλήρη γνώση του χαρακτήρα τους, τα προτερήματα αλλά και τα ελαττώματά τους, μιας και οι περισσότεροι ήταν παιδιά μας που ξεκίνησαν από τα τμήματα των απορροφιθέντων τμημάτων των ΑΟΜ & ΑΕΠΟΡ (Παπαγιαννάκος, Κεσκινίδης, Καλούδας, Παπακωνσταντίνου, Λαγουδάκης, Στεφάτος), παλιοί καλοί γνώριμοι (Γιαννάκης, Τσίρος, Πλέστης), έφηβοι (Χατζής, Νάσσου Ν, Νάσσου Σ, Μαργαρώνης Ν, Κυριαζής), παιδιά που δεν είχαμε συνεργασθεί στο παρελθόν αλλά γνωρίζαμε τον εξαιρετικό τους χαρακτήρα (Ατζαμόγλου, Μπαλόπητος), αλλά και ο τεράστιος Βλάχος που αισίως στα 42 του κλείνει 5 χρόνια απίστευτης προσφοράς στην ομάδα με όλα τα σημάδια δείχνουν και συνέχεια.
Είμαστε συγχρόνως στην ευχάριστη θέση, σήμερα οι μισοί και πλέον από τους αθλητές που απαρτίζουν την ομάδα να είναι "παραγωγή" της πόλης όπου εδρεύουμε.

Τα αποτελέσματα δικαίωσαν την προσπάθεια αυτής της ομάδας, που επί συνόλου 26 ομάδων της Β κατηγορίας, σκόραρε 68.3π ανά παιχνίδι (6η επίθεση) και αντίστοιχα δεχόταν 56.6 (1η άμυνα). Αν και δεν μπορεί να την χαρακτηρίσει κανένας νεανική, όταν έπρεπε είχε όλη τη διάθεση να τρέξει εξαιρετικά, να πιέσει ασφυκτικά και να βάλει δύσκολα στις αντίπαλες άμυνες, έχοντας βέβαια την πολυτέλεια του γεμάτου ρόστερ και της επιλογής να ξεκουράζει παίκτες όταν χρειαζόταν κάνοντας συγχρόνως και συντήρηση δυνάμεων.

Ευχαριστώ λοιπόν και δημόσια αυτούς τους καταπληκτικούς τύπους με τους οποίους στην διαδρομή φυσικά και προέκυψαν δύσκολες στιγμές έντασης και αντιπαράθεσης, που κατάφεραν να ξεπεράσουν χωρίς απώλειες για την ομάδα, τους πολλούς τραυματισμούς, και την μεγάλη απουσία του Στεφάτου, καλύπτοντας ιδανικά ο ένας τον άλλο, και με τρεις προπονήσεις την εβδομάδα, να μας οδηγήσουν στην πρώτη κατηγορία.
Έχω την ευχέρεια, ως μη επαγγελματίας προπονητής αλλά και της στήριξης του απολαμβάνω λόγω της σχέσεως μου με τον σύλλογο, να αξιώνω από τα παιδιά πρώτα την φιλία τους, γιατί αυτό που κάνουμε στο γήπεδο κάποτε τελειώνει όμως οι σχέσεις που αποκτάς μαζί τους μένουν στο χρόνο, με τον σεβασμό που απαιτεί η θέση του προπονητή να έπεται. Επικίνδυνος και δύσκολος συνδυασμός, αλλά όλα τα παιδιά, μερικά εκ των οποίων διαθέτουν εξαιρετική αθλητική παιδία, μπόρεσαν να διαχειριστούν αυτή την κατάσταση και δεν μπορώ παρά να τους το αναγνωρίσω.
Μακάρι να έχω την δύναμη την διάθεση και την τύχη στο μέλλον έτσι ώστε να διαχειριστώ και τα επόμενα χρόνια τέτοιο "υλικό" που από μόνο του σε ανεβάζει επίπεδο.

Σ αυτή τη διαδρομή φυσικά και συνέβαλαν, ο Γρηγόρης Μελάς, ο Δημήτρης Κουκουζέλης, τα μέλη των Δ.Σ. που διακριτικά χωρίς να τους ενδιαφέρει το φαίνεσαι αλλά ουσιαστικά διαχειρίστηκαν όλες τις δύσκολες καταστάσεις του συλλόγου, στηρίζοντας αθόρυβα την όλη προσπάθεια, αλλά και φίλοι που με τον τρόπο τους βοήθησαν να κάνουμε ένα βήμα μπροστά.

Αυτά τα 5 χρόνια αφιέρωσα υπερβολικά μεγάλο χρόνο από την προσωπική μου ζωή σε βάρος φυσικά της οικογένειάς μου, η οποία μη έχοντας άλλη διέξοδο με στήριξε με το παραπάνω, υιοθετώντας θέλοντας και μη την τρέλα μου. Ένα ευχαριστώ είναι τίποτα γι' όλα αυτά που μου προσέφεραν και υπόμεναν, αλλά τους το οφείλω.

Βρισκόμαστε σε ικανοποιητικό πλέον σημείο στο επίπεδο των αγωνιστικών τμημάτων από τα οποία και ζητάμε το αποτέλεσμα (Άνδρες/Α κατ. & Έφηβοι-Παίδες 1/Β' κατ.).
Για ΟΛΑ τα υπόλοιπα τμήματα η νίκη είναι το τελευταίο που θα μας απασχολεί τα επόμενα χρόνια. Προσπαθούμε να προσφέρουμε αθλητισμό σε όλα τα παιδιά μας αποσκοπώντας λιγότερο έως καθόλου στο αποτέλεσμα της κάθε αναμέτρησης, προσδοκώντας να τους περάσουμε τη συνήθεια της όποιας μορφής άθλησης και δεν θα παρεκκλίνουμε γραμμή από αυτά που πιστεύουμε και αντιπροσωπεύουμε, παρά την μόδα της εποχής που απαιτεί νίκες, νίκες, νίκες, και το τέλος της αθλητικής διαδρομής και τρόπου ζωής των παιδιών στην ηλικία των 17-20 χρόνων.

Καλή ξεκούραση γιατί σε 20 ημέρες αρχίζει η δύσκολη διαδρομή μας στην Α κατηγορία.
Χασιώτης Ν.