Ο.ΚΑ.ΜΕΣΟΓΕΙΩΝ

Εδώ ξεκινά το κείμενό σας. Κάντε κλικ και αρχίστε να πληκτρολογείτε. Δεθραξιθ προδεσεθ μεα ει ευ μελ δεσωρε μαιορυμ σαλε περτινασια αν φις νο δυις σονγυε ρεφορμιδανς σιθ ευ ιυς φυγιθ ποπυλω πορρω σριπθα λαορεεθ υθ φιμ νε σιθ.

ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΜΙΝΙ

Για λόγους αναπτυξιακού χαρακτήρα το Δ.Σ. της ΄Ενωσης αποφάσισε να μην υπάρξει πρωταθλήτρια ομάδα στο συγκεκριμένο τουρνουά, οπότε το αμέσως επόμενο Σαββατοκύριακο μετά το τέλος του Τουρνουά θα διεξαχθεί αγώνας ή αγώνες ALL STAR.

Οι ομάδες που θα συμμετέχουν στο ALL STAR θα αποτελούνται από διακριθέντες αθλητές-τριες όλων των ομάδων του Τουρνουά, σύμφωνα με την κρίση των προπονητών, όπως αναφέρεται στο άρθρο 9 της προκήρυξης. ΄΄​Οι προπονητές της κάθε ομάδας, στο τέλος του κάθε αγώνα , υποχρεούνται να αναγράφουν στο πίσω μέρος του φύλλου αγώνα, τους δύο διακριθέντες αθλητές-τριες της αντιπάλου ομάδας ΄΄.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ
Ο Όμιλος Καλαθοσφαίρισης Μεσογείων και η καρδιολόγος Κα Γερασίμου Αλεξάνδρα διακόπτουν την μεταξύ τους συνεργασία. Την ευχαριστούμε για την διετή καλή συνεργασία και εφόσον υπάρξει νέα, θα ανακοινωθεί άμεσα. 

Ιατρική εξέταση αθλητών

Στον αγώνα πρωταθλήματος Α κατηγορίας μεταξύ των ομάδων Ιωνικός Ν.Φ - Αίολος Ταύρος την 24.4.2017 όπου έχασε την ζωή του ο 18χρονος Βασίλης Γεώργαρος, δόθηκε η αφορμή να ασχοληθούμε όλες οι ομάδες, με το πλέον σοβαρό θέμα της υγείας των αθλητών μας εκτενέστερα.

Καλό θα είναι όλοι μας να αναρωτηθούμε ποιοι είναι οι πραγματικοί κίνδυνοι των παιδιών μας μέσα στα γήπεδα εξετάζοντας το θέμα ψύχραιμα σε βάθος και όχι λαϊκίστικα.

Ο Νο 1 και μοναδικός κίνδυνος που μπορεί να θέσει άμεσα σε κίνδυνο την ζωή των παιδιών μας, σίγουρα προέρχεται από παθολογικά- καρδιολογικά αίτια που στο μεγάλο ποσοστό τους είναι ανιχνεύσιμα από κατάλληλες εξετάσεις, χαμηλού κόστους.

Έχουν περάσει τέσσερεις μήνες και εκτός του οικείου περιβάλλοντος του ατυχούς αθλητή, το τραγικό αυτό συμβάν για όλους εμάς έχει ήδη ξεθωριάζει και θα ξεχαστεί

Ενόψει λοιπόν της νέας χρονιάς, όπως και στο παρελθόν έτσι και φέτος ο Όμιλος κάθε χρόνο ζητάει για κάθε αθλητή του, απλή ιατρική γνωμάτευση (αφορά σε παιδιά που αθλούνται στις ακαδημίες και δεν έχουν αγωνιστικές υποχρεώσεις) και για όλους τους υπόλοιπους που στελεχώνουν τα αγωνιστικά τμήματα, υπογραφή ιατρού στο ατομικό δελτίο κάθε αθλητή βάσει των κανονισμών της ΕΣΚΑ.

Με καρδιολογική εξέταση και έγχρωμο υπερηχογράφημα καρδιάς triplex, μειώνουμε στο ελάχιστο δυνατό τις πιθανότητες παρόμοιων καταστάσεων που ίσως δεν θα μπορέσει να αντιμετωπίσει κανένας ιατρός/διασώστης εκείνη την δεδομένη στιγμή που συμβεί.

Καλή και επιβεβλημένη πλέον η παρουσία ιατρού στους αγώνες των παιδιών μας, αλλά μην ξεγελιόμαστε.
Ο ίδιος, ίσως και μεγαλύτερο κίνδυνος παραμονεύει και στις καθημερινές προπονήσεις όπου οι καρδιακές επιβαρύνσεις λόγο της κλιμακούμενης και συνεχόμενης έντασης είναι μεγαλύτερος.

Γι αυτό, αποφύγετε να ενδώσετε σε εύκολες και ανέξοδες λύσεις, σε τυχόν προτάσεις για την εξυπηρέτησή σας (ομαδική θεώρηση δελτίων χωρίς την παρουσία ή εξέταση των αθλητών από φίλο-δολοφόνο ιατρό ή από ιατρό σφραγίδα-μαϊμού), γιατί πρόκειται για την ζωή ότι πιο πολύτιμου έχουμε όλοι μας.

Σύνθεση Ο.ΚΑ. Μεσογείων 2017-2018
1/8/2017 

Μετά τις εκλογές της 7/7/2017 και την σύσταση σε σώμα του νέου Δ.Σ. :
Πρόεδρος:
Λαμπρόπουλος Απόστολος
Αντιπρόεδρος: Κυριαζής Γεώργιος
Γ. Γραμματέας: Ζαχαριάκης Κωνσταντίνος
Ταμίας: Λαμπροπούλου Κλαίρη
Μέλη: Καψάλης Ιωάννης, Παπαγιαννάκος Παναγιώτης, Παναγιώτου Κωνσταντίνος, Φωτιάδου Δήμητρα, Πολίτης Κωνσταντίνος, Πασχάλης Γεώργιος.
Γενικός Αρχηγός: Αλεξανδράκης Ιωάννης
Τεχνικός Διευθυντής: Χασιώτης Νίκος
Τεχνικός Υπεύθυνος - προπονητής μη αγωνιστικών τμημάτων κοριτσιών: Νικολάου Σωτήρης
Τεχνικός Υπεύθυνος αγωνιστικών τμημάτων κοριτσιών:Κουκουζέλης Δημήτρης
Προπονητές: Κουκουζέλης Δημήτρης, Μπαγλατζή Κατερίνα
Τεχνικός Υπεύθυνος μη αγωνιστικών τμημάτων (Ακαδημίες 1-6 & Juniors): Παπαγιαννάκος Αλέξανδρος
Προπονητές: Παπαγιαννάκος Αλέξανδρος, Αναστασιάδης Βασίλης, Μανδρατζής Περικλής, Παπακωνσταντίνου Μάρκος, Κεσκινίδης Χρήστος.
Τεχνικός Υπεύθυνος αγωνιστικών τμημάτων (Παίδων - Παμπαίδων - Μίνι - Προμίνι): Μελάς Γρηγόρης
Προπονητές: Μελάς Γρηγόρης, Γολέμης Κρίτωνας, Παπακωνσταντίνου Μάρκος, Κεσκινίδης Χρήστος.
Τεχνικός Υπεύθυνος Εφήβων - Ανδρών: Χασιώτης Νίκος
Προπονητές: Χασιώτης Νίκος, Παπαγιαννάκος Αλέξανδρος.

Γραμματεία: Πολίτη Άντζυ 

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΜΕΛΩΝ Ο.ΚΑ.ΜΕΣΟΓΕΙΩΝ

Κατά εκλογική διαδικασία στην Γενική Συνέλευση των μελών του Ο.ΚΑ.Μεσογείων για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου εξελέγησαν oι:
(Με αλφαβητική σειρά)
Ζαχαριάκης Κωνσταντίνος
Καψάλης Ιωάννης
Κυριαζής Γεώργιος
Λαμπρόπουλος Απόστολος
Λαμπροπούλου Χαρίκλεια
Παπαγιαννάκος Παναγιώτης
Παναγιώτου Κωνσταντίνος
Πασχάλης Γεώργιος
Πολίτης Κωνσταντίνος
Φωτιάδου Δήμητρα
Τα εκλεγέντα μέλη θα έρθουν σε σώμα την προσεχή Τρίτη 11 Ιουλίου.
Το νέο Διοικητικό συμβούλιο ευχαριστεί τον απερχόμενο Πρόεδρο Κον Αλεξανδράκη για την εξαιρετική συνεργασία, απόρροια του σεβασμού μεταξύ των μελών του ΔΣ, αλλά και την σοβαρότητα με την οποία χειρίστηκε όλα τα θέματα του Ομίλου, για τα οποία χρειάστηκε να αφιερώσει πολύ χρόνο τα δύο αυτά χρόνια της θητείας του, κατά την οποία ο αριθμός των αθλουμένων παιδιών έφτασε σε επίπεδα ρεκόρ και ο διακαείς πόθος της ένωσης των τμημάτων καλαθοσφαίρισης του Δήμου μας έγινε πραγματικότητα.

Οι δρόμοι μας φυσικά και δεν είναι δυνατό να χωρίσουνε απλά οι συνθήκες απαιτούνε την συνέχιση της συνεργασίας μας από άλλο πόστο όπου και θα είναι εξίσου χρήσιμος και για τον όμιλό μας.
8/7/2017 

ΑΝΟΔΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΔΡΕΣ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΗ ΣΤΟΝ ΦΙΛΙΠΠΟ ΚΕΣΚΙΝΙΔΗ

Ολοκληρώθηκε αργά το βράδυ τις Πέμπτης η καθιερωμένη Χριστουγεννιάτικη γιορτή των τμημάτων των ακαδημιών του Ομίλου.

Υπό τους ήχους της μουσικής του dj Κρίσιλια πραγματοποιήθηκαν διαγωνιστικά και ψυχαγωγικά παιχνίδια, με την εξαιρετική συμβολή της ανιματέρ και του καλεσμένου μας για άλλη μία χρονιά mr Green.
Παρά το βεβαρυμένο πρόγραμμά τους, λόγω των ημερών, την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Κος Μεθενίτης, οι Αντιδήμαρχοι κα Κιμπιζή Μαρία, ο κος Σταμέλος Θεοφάνης, ο Πρόεδρος ΔΣ Δήμου Μαρκοπούλου κος Δρίτσας Χρήστος, ο Πρόεδρος της Κ.Δ.Ε.Μ. κος Πολίτης Ιωάννης, ο Πρόεδρος του Ν.Π.Π.Δ.Δ. " Βραυρώνιος" κος Ορφανός Νικόλαος, αλλά και πολλοί γονείς των μικρών μας αθλητών.
Στο τέλος στους αθλητές μας προσφέρθηκαν εδέσματα αναψυκτικά, λιχουδιές και η εκδήλωση έκλεισε με την αναμέτρηση των δύο ομάδων παλαιμάχων του Ομίλου μας:
(Drinkteam &Unflagged) vs Γονέων αθλητών μας, όπου κατά την διάρκειά του ανακαλύφθηκαν "νέοι αστέρες", κρατώντας αμείωτο το ενδιαφέρον της κατάμεστης εξέδρας.
Το Δ.Σ. του Ο.ΚΑ.Μεσογείων ευχαριστεί τον Δήμαρχο, τα μέλη Δ.Σ. του Δήμου και όλους τους γονείς που με την παρουσία τους αλλά και την συμμετοχή τους στο παιχνίδι, ανταποκρίθηκαν στην εκδήλωση, προσφέροντας από το υστέρημα τους για την σημαντική ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου (το καλάθι θα παραμείνει ανοιχτό έως την 29/12) δίνοντάς μας με την ενεργή συμμετοχή τους νέα ώθηση να συνεχίσουμε.
Την εκδήλωση επιμελήθηκαν η γραμματέας Κα Άτζυ Πολίτη με την συνδρομή της αντιπροέδρου Κας Φωτιάδου της Κας Κούκη και των προπονητών των ακαδημιών: Αναστασιάδη, Κουκουζέλη, Παπαγιαννάκου, Μανδρατζή, Μπαγλατζή, Παπακωνσταντίνου, Κεσκινίδη γεμίζοντάς μας με περηφάνια για το έργο τους εντός και εντός γηπέδων.
Ο όμιλος θα συνεχίσει με την απαιτούμενη στήριξη σας να προσπαθεί, αναζητώντας την ισορροπία ανάμεσα στην ατομική βελτίωση των αθλητών, του με τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα των αγωνιστικών του τμημάτων, αλλά πάνω απ όλα να βελτιώνεται χρόνο με τον χρόνο και στον βαθμό που του αναλογεί να βοηθήσει έτσι ώστε στο άμεσο μέλλον να δώσουμε στην κοινωνία καλύτερους ανθρώπους.
Ανανεώνοντας το ραντεβού με όλους σας στα τέλη του Ιουνίου όπου θα πραγματοποιηθεί η τελετή λήξης των τμημάτων μας.
Καλά Χριστούγεννα
Καλή Χρονιά
Και του χρόνου καλύτερα πάλι όλοι μαζί.
Tο Δ.Σ. του Ομίλου Καλαθοσφαίρισης Μεσογείων. 

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚAN ΟΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΣΥΝΕΝΩΣΗΣ

9/11/2016
Μία μεγάλη προσπάθεια χρόνων έφτασε στο τέλος της.
Κατατέθηκαν την Δευτέρα 24/10/2016 με τους αντίστοιχους αριθμ. πρωτοκ. 5573/24-10-2016 & 88024/24-10-2016 στα κατά τον νόμο αρμόδια όργανα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης αλλά και της Ένωσης Σωματείων Καλαθοσφαίρισης Αττικής, οι αποφάσεις για την συγχώνευση των τμημάτων καλαθοσφαίρισης, των Γενικών συνελεύσεων των σωματείων Α.Ο.Μ. - Ο.ΚΑ.Μ.

Τα τμήματα ΜΟΝΟ γυναικών, κορασίδων και παίδων θα συνεχίσουν να αγωνίζονται, για τυπικούς αλλά και ουσιαστικούς λόγους (απαιτείται η αλλαγή των αθλητικών δελτίων που εν μέσω πρωταθλήματος είναι δύσκολη), με την ονομασία Α.Ο.Μαρκοπούλου έως την λήξη της αγωνιστικής χρονιάς, οπότε και θα μετονομαστούν αυτομάτως σε Ο.ΚΑ. Μεσογείων.
Για τους αθλητές του Α.Ο.Μ. όλων των υπόλοιπων τμημάτων, που δεν έχουν ξεκινήσει τις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις, οι διαδικασίες αλλαγής των δελτίων τους θα ολοκληρωθούν εντός της ερχόμενης εβδομάδας.
Ευχαριστούμε τα μέλη των γενικών συνελεύσεων των δύο συλλόγων για την κατανόηση των λόγων αυτής της συγχώνευσης όπως τους αναφέρθηκαν αναλυτικά στις δύο συνεδριάσεις και ελπίζουμε να σταθούμε αντάξιοι της εμπιστοσύνης τους.
Για το Δ.Σ. Ο.ΚΑ.Μ.
Ο Πρόεδρος
Αλεξανδράκης Ιωάννης.

ΟΜΙΛΟΣ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣΜΕΣΟΓΕΙΩΝ

                                                      ΠΡΟΣ: ΔΗΜΑΡΧΟ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ, κ. ΜΕΘΕΝΙΤΗ ΣΩΤΗΡΗ
                                                         ΚΟΙΝ.: 1)ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ, κ. ΚΙΜΠΙΖΗ ΜΑΡΙΑ
                                                                      2) Πρόεδρο Δ.Ε.Π.
                                                                      3) Ν.Π.Δ.Δ. «ΒΡΑΥΡΩΝΙΟΣ»
Παρασκευή 16 Σεπτ. 2016

Με αφορμή τα αναφερθέντα στην συνεδρίαση της 14/9/2016 του Δ.Σ. του Δήμου Μαρκοπούλου και για όσους δεν γνωρίζουν η δεν θέλουν να γνωρίζουν:
Ο Ο.ΚΑ. Μεσογείων δημιουργήθηκε για να προσχωρήσουν σε αυτόν τα τμήματα καλαθοσφαίρισης των Α.Ε. Πόρτο Ράφτη και Α.Ο.Μαρκοπούλου με την σύμφωνη γνώμη των ανθρώπων που τα λειτουργούσαν επί σειρά ετών.
Το 2012 η Α.Ε.ΠΟ.Ρ. τιμώντας την συμφωνία παραχωρεί τα παιδιά της στον νέο σύλλογο και την ακολουθεί ο Α.Ο.Μ με την προ τριών μηνών συμφωνία παραχώρησης της διαχείρισης των τμημάτων της καλαθοσφαίρισης στο Δ.Σ. του Ο.ΚΑ. Μεσογείων, έως ότου επικυρωθεί και επίσημα η απόφαση από την Γενική Συνέλευση του συλλόγου του, που θα πραγματοποιηθεί, όπως δεσμεύτηκε ο πρόεδρός του Κος Ευαγγελίου ενώπιων όλων των παρευρισκομένων, μέχρι το τέλος Οκτωβρίου.
Την ιστορικότητά μας λοιπόν την αντλούμε από τους παραπάνω συλλόγους που μέσω φίλων παραγόντων όπως (Α.Κολιαβασίλη, Γ.Μακρυγιάννης, Δ.Σουλιώτης, Ν.Κόντος, Σ.Κοπτερίδης, Γ.Ξαρχάς κα) καταφέρανε και κρατήσανε με προσωπικές θυσίες ψηλά στην προτίμηση των παιδιών το άθλημα στην περιοχή, με αποτέλεσμα όσοι βρισκόμαστε στην θέση τους σήμερα να απολαμβάνουμε την συμμετοχή τετρακοσίων αθλητών αλλά και την εμπιστοσύνη των γονιών τους.
Τα παραπάνω βεβαίως δεν είναι δυνατόν να τα γνωρίζουν νεόκοποι παράγοντες ή παράγοντες που εδρεύουν στην πρωτεύουσα και περνούν βιαστικά για ένα μπανάκι από τον τόπο μας.Η Α.Ε. Καλαθοσφαίρισης Πόρτο Ράφτη Μαρκοπούλου, η οποία ΟΥΔΕΜΙΑ σχέση έχει με την Α.Ε. Κωνσταντινουπόλεως όπως μας διαβεβαίωσε η ίδια, δημιουργήθηκε γνωρίζοντας, όπως είχε σχετικά ενημερωθεί από τον Δήμου Μαρκοπούλου, για την αδυναμία της παραχώρησης γηπέδου από μέρους του.
Παρ΄όλαυτά πριν από περίπου είκοσι ημέρες και μετά από επιθυμία της Δημοτικής αρχής, έγινε με την φυσική παρουσία των Αλεξανδράκη (πρόεδρος ΟΚΑΜ), Κυριαζή (γραμματέας ΟΚΑΜ), Μαρίνη (γραμματέας ΑΟΜ), Κοττέα (μέλος ΔΣ ΑΟΜ), Αγιασωτέλη (προπονητής ΑΕΚ Πο.Ρα.), Γιαννακάκη (αγνώστου ιδιότητας), από μέρους μας ξεκάθαρη πρόταση για την προσχώρηση των παιδιών της ΑΕΚ Πόρτο Ράφτη Μαρκοπούλου, στον σύλλογό μας με τον Κο Αγιασωτέλη να κρατάει τα τμήματα ακαδημιών (20-30 παιδιά) σε γήπεδο που ίσως μας παραχωρούσε μετά από αίτημά μας ο Δήμος στην περιοχή του Πόρτο Ράφτη και τα υπόλοιπα (10-20) να τα μοιράζαμε στα ήδη υπάρχοντα τμήματά μας. Σήμερα ακούσαμε πως τα παιδιά υπερβαίνουν τα 100 !!!!!
Αντί αυτού υπήρξε άρνηση στο ανακάτεμα των παιδιών, δριμύ κατηγορώ για προπονητές του συλλόγου μας και η απαίτηση να τεθούν όροι και προϋποθέσεις.
Αθλητισμός δεν μπορεί να επιτευχθεί με όρους και προϋποθέσεις ούτε με διαδικασίες εξετάσεων για να πάρουμε την έγκριση οιουδήποτε. Είμαστε ευτυχείς που καθημερινά κρινόμαστε από 350 και πλέονυπαρκτούς αθλητές (έχουμε καταθέσει στον Δήμο σχετική λίστα με τηλέφωνα και διευθύνσεις) που και ποιο αυστηροί είναι αλλά συγχρόνως αποδεικνύονται και ποιο δίκαιοι από εμάς τους μεγάλους.Στο Δ.Σ. του Δήμου Μαρκοπούλου για την εκπροσώπηση του συλλόγου μας δώσανε το παρόν μόνο μέλη του Δ.Σ. αλλά και της Γεν. Συνέλευσης.
Απόφασή μας, τα παιδιά να μείνουν έξω από όλη αυτή τη διαδικασία για ευνόητους λόγους, σκέψη που ούτε καν πέρασε από το μυαλό ανθρώπων της Αθλητικής Ένωσης Πόρτο Ράφτη οι οποίοι δεν απαίτησαν έστω και αργά την επιβεβλημένη παρουσία της Διοίκησης του συλλόγου τους που είναι και η μόνη νόμιμος εκπρόσωπος, η οποία για άλλη μία φορά δήλωσε απούσα προσβάλλοντας την όλη διαδικασία.
Για να υποστηρίξουν το αίτημά τους, εμφανίστηκαν, ο προπονητής του συλλόγου (πολλοστή φορά), γονείς μη καλά παραπληροφορημένοι και παιδιά ντυμένα με ρούχα του συλλόγου συνθέτοντας ένα τραγικό σκηνικό αρένας που εκ των προτέρων όλοι υποψιάζονταν την κατάληξή του.
Σε αυτή την πρωτόγνωρη εκπροσώπηση συλλόγου, το Δ.Σ. του Δήμου μας έδειξε πρωτοφανή ανοχή και παρά τις κραυγές λαϊκισμού τις ασυναρτησίες, τις προσβολές, τις απειλές και τις κατάρες που δέχθηκε, αντί να σταματήσει την συνεδρίαση και να ψηφήσει ομόφωνα την κοινή πρότασή ΑΟΜ - ΟΚΑΜ , συνέχισε προς τιμήν του με περίσσια υπομονή την διαδικασία.Ευχαριστούμε τον Δήμαρχο Κον Σωτήρη Μεθενίτη την Αντιδήμαρχο αθλητισμού, τον Πρόεδρο του Βραυρωνίου την πρόεδρο της Δ.Ε.Π. και όλο το Δημοτικό συμβούλιο του Δήμου για την ΔΥΣΚΟΛΗ ΑΛΛΑ ΔΙΚΑΙΗ απόφαση που πήρε γνωρίζοντας εκ των προτέρων τις αντιδράσεις των ανημέρωτων πολιτών, για το ορθόν τηςκαθ όλα νόμιμης και δίκαιης απόφασης.
Ευχαριστούμε τους συμβούλους της αντιπολίτευσης του Δήμου που τάχθηκαν υπέρ της συγκεκριμένης απόφασης, παραμερίζοντας μικροπολιτικά συμφέροντα όπως σωστά ανέφερε στην ομιλία του ο Πρόεδρος του Α.Ο.Μ. Κος Ευαγγελίου.
Όπως σε όλους τους παραπάνω θα είμαστε πάντα ανοιχτοί για προτάσεις και δράσεις που προάγουν την ιδέα του αθλητισμού, έτσι και σε όσους δείξανε επιφύλαξη στο να πάρουν θέση, είμαστε βέβαιοι ότι θα τους πείσουμε για το δίκαιο της παραπάνω απόφασης.Συνεχίζουμε προσπαθώντας να δημιουργήσουμε τις απαραίτητες συνθήκες για την απρόσκοπτη άθληση ΟΛΩΝ των παιδιών της περιοχής μας όπως γίνεται χρόνια τώρα με επιτυχίες σε ομαδικό αλλά και ατομικό επίπεδο στέλνοντας κάθε χρόνο αθλητές μας στα κλιμάκια επιλογής των Εθνικών ομάδων (εφέτος επιλέχθηκαν τρείς αθλητές) αλλά και βοηθώντας όσους αθλητές έχουν τα προσόντα να διεκδικήσουν και να κατακτήσουν Εθνικό πρωτάθλημα όπως έγινε με τον Ν. Νάσσου και την Ακαδημία Αθηνών.Καλούμε τα παιδιά όλου του Δήμου να συμπορευτούν μαζί μας, να μην δηλητηριάσουν την σκέψη τους με ανούσιες αντιπαλότητες απ όπου αυτές και αν προέρχονται και παρότι έχει ήδη δημιουργηθεί μεγάλο πρόβλημα με την στέγασή των ήδη υπαρχόντων αθλητών μας (η συνένωση πραγματοποιήθηκε για να λύσει το πρόβλημα), τους υποσχόμαστε ότι θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας έτσι ώστε παράσχουμε τα απαραίτητα για την απρόσκοπτη άθλησή τους.
Για το Δ.Σ. του Ο.ΚΑ. Μεσογείων
Ο Πρόεδρος

Ιωάννης Αλεξανδράκης

ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ 2016

Νάσσου Νικόλαος 2000 1.96 (G)
Από τον Α.Ο.Μαρκοπούλου πέρυσι μεταγράφηκε στην Ακαδημία Αθηνών (BAC), με την οποία κατέκτησε το πανελλήνιο πρωτάθλημα κατηγορίας παίδων και εφέτος μαζί μας με νέους στόχους και προκλήσεις
.  

Καλούδας Λάμπρος 1.80(G):
Ξεκίνησε στα τμήματα υποδομής της Α.Ε.Πόρτο Ράφτη και το 2009 μεταπήδησε στον Α.Ο.Μαρκοπούλου όπου και αγωνίζωνταν μέχρι σήμερα.   

Γιαννάκης Κυριάκος 1981 1.93 (G):
Μετά από πολλά χρόνια στα Εθνικά
πρωταθλήματα με τον Πρωτέα Γρεβενών όπου και ξεκίνησε την καριέρα του, την Νίκη Αμαρουσίου, ένα σύντομο πέρασμα στο πρωτάθλημα της Α ΕΣΚΑ με τον Α.Ο. Μαρκοπούλου, επιστρέφει ξανά σε γνώριμα γι αυτόν μέρη, έπειτα από τρία χρόνια συμμετοχής στο πρωτάθλημα της Γ Εθνικής (Πρωτέα Γρεβενών) για να ενισχύσει την προσπάθεια επανόδου της ομάδας μας στην Β κατηγορία .  

Στεφάτος Γιώργος 1982 1.95 (PF):
Με εμπειρία χρόνων από πρωταθλήματα Α' & Β' κατηγοριών ήρθε και θα καλύψει με τον καλύτερο τρόπο την απώλεια του Καπετάνου. Προηγούμενες ομάδες: Γκιζιακός, Υπ. Εξαρχείων, Α.Ε. Πόρτο Ράφτη, Α.Ο. Μαρκοπούλου.

Παπακωνσταντίνου Μάρκος 1992 1.83 (PM):

Προέρχεται από την Α.Ε. Πόρτο Ράφτη απ όπου το 2011 μετεγράφη στον Α.Ο Μαρκοπούλου με τον οποίο μέχρι σήμερα έχει αποκτήσει πολύτιμες εμπειρίες με την μεγάλη του συμμετοχή στα πρωταθλήματα Α' και Β' κατηγορίας.   

25/7/2016

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ Μαρκόπουλο
ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ

Ο Δήμος Μαρκοπούλου χαιρετίζει θερμά, την απόφαση Συγχώνευσης των Τμημάτων Basket, του Αθλητικού Ομίλου Μαρκοπούλου και του Ομίλου Καλαθοσφαίρισης Μεσογείων!

Αγαπητοί Συμπολίτες,

Ο Δήμος Μαρκοπούλου, χαιρετίζει την κοινή ανακοίνωση των δύο Αθλητικών Συλλόγων και συγκεκριμένα, του Αθλητικού Ομίλου Μαρκοπούλου και του Ομίλου Καλαθοσφαίρισης Μεσογείων, σχετικά με την συγχώνευση των Τμημάτων Basket!

Ευχαριστούμε τόσο τους Προέδρους, όσο και τα μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων των δύο Συλλόγων, για την συνεργασία τους με τον Δήμο Μαρκοπούλου, προκειμένου να εξαλειφθεί το ατυχές φαινόμενο του αθλητικού ανταγωνισμού, σε σωματειακό επίπεδο, στον ίδιο Δήμο, καθώς ο στόχος μας είναι κοινός.

Είναι δεδομένη η πολιτική βούληση του Δήμου Μαρκοπούλου, για την εδραίωση ενιαίας αθλητικής συνείδησης, μέσα από την συνένωση - συγχώνευση των αθλητικών φορέων και την δημιουργία ενός ισχυρού Συλλόγου, ο οποίος με την στήριξη όλων, μπορεί να φτάσει πολύ ψηλά και να έχει ιδιαίτερες διακρίσεις!

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ

19/7/2016

Tα Δ.Σ. των Ο.ΚΑ. Μεσογείων και Α.Ο. Μαρκοπούλου παρά το φημολογούμενο μεταξύ τους μίσος και την αποτυχία των πρώτων επαφών για την συγχώνευση των τμημάτων basket, ανακοινώνουν ότι την αγωνιστική περίοδο 2016-2017 θα λειτουργήσουν από κοινού τα κάτωθι τμήματα:

Ακαδημία αγοριών 1 / Ακαδημία αγοριών 2 / Ακαδημία αγοριών 3 / Ακαδημία αγοριών 4
Ακαδημία κοριτσιών 1 / Ακαδημία κοριτσιών 2
Ακαδημία Πόρτο Ράφτη 1 / Ακαδημία Πόρτο Ράφτη 2
Junior αγοριών / Προμίνι αγοριών 1 / Προμίνι αγοριών 2
Μίνι κοριτσιών / Μίνι αγοριών 1 / Μίνι αγοριών 2
Κορασίδων / Παίδων - Παμπαίδων 1 / Παίδων - Παμπαίδων 2 / Παίδων - Παμπαίδων 3
Εφήβων / Under - 21 / Γυναικών / Ανδρών
Μετά από αμοιβαίες υποχωρήσεις, με γνώμονα την καλύτερη λειτουργία των δύο συλλόγων και την καταλυτική παρέμβαση του Δημάρχου Κου Μεθενίτη και της Αντιδημάρχου Κας Κιμπιζή, ήδη ξεκίνησαν οι διαδικασίες που απαιτούνται και η συγχώνευση των τμημάτων basket του Α.Ο.Μαρκοπούλου και του Ομίλου Καλαθοσφαίρισης Μεσογείων είναι σε εξέλιξη.

Έχοντας αμφότεροι τις καλύτερες των προθέσεων για τα παιδιά μας και τα αθλήματα που υπηρετούμε, μη έχοντας να χωρίσουμε το οτιδήποτε, προχωράμε μαζί έχοντας την σιγουριά της απόλυτης στήριξης, του Δήμου Μαρκοπούλου, των αθλητών και γονέων των δύο συλλόγων.
Τα Δ.Σ. των δύο συλλόγων ευχαριστούμε την Δημοτική αρχή και διαβεβαιώνουμε ότι θα συνεχίζουμε να ενισχύουμε κάθε προσπάθειά του Δήμου μας για καλύτερες συνθήκες άθλησης δίνοντας το παρών όποτε και όπου μας ζητηθεί.

Ο Πρόεδρος Ο Πρόεδρος
Αθλητικού Ομίλου Μαρκοπούλου: Ευαγγελίου Πάρης
Ομίλου Καλαθοσφαίρισης Μεσογείων:  Αλεξανδράκης Ιωάννης  

ΣΥΓΚΡΟΤΗΘΗΚΕ ΣΕ ΣΩΜΑ ΤΟ ΝΕΟ Δ. Σ. ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ

Παρασκευή 31 Ιουλίου 2015

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Αλεξανδράκης Ιωάννης
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: Φωτιάδου Δήμητρα
ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Κυριαζής Γεώργιος
ΤΑΜΙΑΣ: Λαμπροπούλου Χαρίκλεια
ΕΦΟΡΟΣ ΤΜΗΜΑΤΩΝ: Ζαχαριάκης Κωνσταντινος
ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ:
Καψάλης Ιωάννης
Παπαγιαννάκος Παναγιώτης
Σουλιώτης Αναστάσιος
Λαμπρόπουλος Απόστολος
Παναγιώτου Κωνσταντίνος
Η θητεία του παραπάνω συμβουλίου είναι διετές.

ΕΚΛΟΓΕΣ Ο.ΚΑ.ΜΕΣΟΓΕΙΩΝ

Παρασκευή 17 Ιουλίου 2015

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΜΙΛΟΥ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΩΝ, καλεί όλα τα μέλη του Συλλόγου στην ΕΤΗΣΙΑ ΤΑΚΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ, η οποία θα γίνει την Παρασκευή 24 ΙΟΥΛΙΟΥ 2015 και ώρα 20.00, στην αίθουσα ΝΙΚΟΛΑΟΥ και ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΜΕΘΕΝΙΤΗ του Κινηματογράφου Άρτεμις στο Μαρκόπουλο με τα παρακάτω θέματα ημερήσιας διάταξης :
1. Διοικητικός Απολογισμός
2. Οικονομικός Απολογισμός
3. Έγκριση Διοικητικού και Οικονομικού Απολογισμού και απαλλαγή απερχόμενου Δ.Σ.
4. Εκλογή νέου Δ.Σ.
5. Διάφορα θέματα
Στην περίπτωση που δεν υπάρξει απαρτία η συνέλευση θα επαναληφθεί με τα ίδια θέματα , την Κυριακή 26 Ιουλίου στον ίδιο τόπο και ώρα 11.00 .
Παρακαλούνται τα μέλη που επιθυμούν να θέσουν υποψηφιότητα για την εκλογή τους στο νέο Δ.Σ καθώς και για την εξελικτική επιτροπή, να καταθέσουν την υποψηφιότητα τους αυτοπροσώπως στα γραφεία του Συλλόγου μέχρι και την Τρίτη 21 Ιουλίου.

Το Δ.Σ. του Ο.ΚΑ.ΜΕΣΟΓΕΙΩΝ 

ΤΟ ΠΙΣΤΕΨΑΜΕ, ΤΟΚΥΝΗΓΗΣΑΜΕ ΤΑ,ΚΤΑΦΕΡΑΜΕ,  ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ.....

Παρασκευή 15 Μαίου 2015

Απολαμβάνουμε πλέον την παρουσία μας στην Β' κατηγορία μετά από δύο συνεχόμενες και στοχευόμενες ανόδους έστω κι αν δεν καταφέραμε να πάρουμε πρώτες θέσεις στα πρωταθλήματα που μετείχαμε.

Η φετινή ομάδα στηρίχθηκε στο καλύτερο δίδυμο ψηλών της κατηγορίας και όχι μόνο (Βλάχο - Παπαγιαννάκο που μας
έκαναν την τιμή να βρίσκονται κοντά μας) και δεν μπορούσε να είχε άλλον στόχο παρά μόνο την άνοδο.

Ο Αλέξης από τα πρώτα κιόλας παιχνίδια έδειξε ότι θα είναι ο πρωταγωνιστής της κατηγορίας, πράγμα πολύ φυσικό λόγω της ποιότητας που διαθέτει, ήρθε από το πρωτάθλημα της Γ εθνικής κατηγορίας, με μοναδικό στόχο την άνοδο στην Β κατηγορία και ηγήθηκε της προσπάθειας με τον πλέον καλύτερο τρόπο.

Ο Βλάχος εξαιτίας ενός προβλήματος υγείας και ενώ όλοι τον περιμέναμε να επιστρέψει τον Δεκέμβριο εμφανίστηκε στην αρχή του Οκτώβριου και καταβάλλοντας μεγάλη προσπάθεια επανήλθε σιγά σιγά στους ρυθμούς του. Η παρουσία του στα πρώτα παιχνίδια μετά την επιστροφή του, έστω και στον πάγκο, βοήθησε όλους μας ψυχολογικά να αντιδράσουμε στο κακό ξεκίνημα που πραγματοποιήσαμε (2-4). Η αρμονική συνύπαρξη των δύο εξαιρετικών αυτών παικτών και χαρακτήρων στο παρκέ οδήγησε εκ του ασφαλούς την ομάδα στον στόχο της.

Κοντά τους ο δυναμικός Νίκος Ζεκάκος (22χρ.)με μεγάλη συμμετοχή στο παιχνίδι, ακόμα και μετά την πλήρη επιστροφή Βλάχου, πήρε αλλά και έδωσε πολλά στην ομάδα όντας η ευχάριστη έκπληξη της χρονιάς.

Οι Κουκουζέλης - Σιδέρης - Λαμανδρέας λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων ο πρώτος και τραυματισμών οι άλλοι δύο, όσο και αν ήθελαν και προσπάθησαν δεν κατάφεραν να βοηθήσουν στον βαθμό που επιθυμούσαν αλλά και θα ήταν ανέντιμο να ζητήσουμε παραπάνω πράγματα πιέζοντάς τους. Κατέβαλαν μεγάλη προσπάθεια, έχοντας την θέληση να προσφέρουν, αλλά μερικές φορές δυστυχώς υπάρχουν πράγματα που μας ξεπερνάνε.

Ο Αλέξανδρος Φράγγος (20χρ.), βασικός πρωταγωνιστής και φέτος, συνέχισε από εκεί που τελείωσε πέρυσι, παρέμεινε πάντα προσηλωμένος στο σύστημα και απέφυγε να πάρει, παρά τις παραινέσεις όλων, πρωτοβουλίες.

Μετά το νευρικό του ξεκίνημα ο Αντρέας Καλλινίδης (20χρ.) γρήγορα τροποποίησε το παιχνίδι του και εξελίχθηκε σε βαρόμετρο, όντας ο κύριος εκφραστής των επιθετικών ενεργειών της περιφέρειας. Από τα μέσα του πρώτου γύρου και μετά έδειξε ωριμότητα και παρά το νεαρό της ηλικίας, εκμεταλλευόμενος την ταχύτητά του, είχε εξαιρετικές επιλογές στο παιχνίδι του και μεγάλη αυτοσυγκράτηση σε σχέση με το παρελθόν παρά την ¨ελευθερία ¨που του παρείχα σε συγκεκριμένα κομμάτια του παιχνιδιού.

Ο Αλέξανδρος Λαγουδάκης (19χρ.) ήταν πάντα παρόν, με συνέπεια και διάθεση να προσφέρει όπου και όποτε του ζητήθηκε. Το έργο του ήταν από την αρχή δύσκολο αλλά τα κατάφερε παρά τα προβλήματα έλλειψης εμπειριών και συγκέντρωσης της περιφέρειας λόγω της ηλικίας όλων των παικτών.

Ο Θοδωρής Καλλινίδης (22χρ.) όπως και ο Σταμάτης Κώστας (17χρ.) που υπολογίζαμε να έχουν ενεργό και μεγάλο ρόλο στην ομάδα δεν μπόρεσαν να βοηθήσουν με τον πρώτο να πραγματοποιεί την στρατιωτική του θητεία από την τρίτη κιόλας αγωνιστική και τον δεύτερο να τραυματίζεται σοβαρά σε παιχνίδι του εφηβικού πριν την έναρξη του πρωταθλήματος.

Οι έφηβοι Πέτρου, Σειμένης, Σιφναίος, Κονιτόπουλος μπαίνοντας στα βαθιά, όχι νωρίς όταν μιλάμε για Γ' κατηγορία, μας δώσανε, πολύτιμες λύσεις, ενέργεια, ανάσες, γρήγορα πόδια, απέκτησαν πολύτιμες εμπειρίες και η παρουσία τους ήταν καταλυτική σε ορισμένα σημαντικά παιχνίδια.
Όσο για τους παίδες Χατζή, Νάσσου, Κυριαζή η βοήθειά τους στις προπονήσεις ήταν μεγάλη, πήραν λίγο χρόνο σε παιχνίδια που μας το επέτρεπαν αλλά όπως και οι έφηβοι έχουν μεγάλα περιθώρια βελτίωσης και θα πρέπει να τα εξαντλήσουν βάζοντας από αύριο κιόλας και το μυαλό τους στην διαδικασία του παιχνιδιού.

ΟΛΑ αυτά τα παιδιά, άλλος λιγότερο, άλλος περισσότερο, προσπάθησαν να παρουσιάσουν ένα καλό σύνολο για την διεκδίκηση της ανόδου. Το τελικό αποτέλεσμα τους δικαίωσε, ο καθένας ξεχωριστά έχει το δικό του μερίδιο στην επιτυχία και τους ευχαριστώ τόσο για τις καλές στιγμές όσο και για τις κακές που καταφέρναμε με επιμονή όμως να ξεπεράσουμε. Ας χαρούμε την στιγμή, γιατί μπαίνοντας στην Β κατηγορία, αν θέλουμε να μείνουμε η να ανέβουμε επίπεδο, χρειάζεται πολύ μεγαλύτερη προσπάθεια, η συνέχεια γίνεται ακόμα πιο δύσκολη, και αφορά αυτούς και μόνο που είναι αποφασισμένοι να θυσιάσουν πλέον πράγματα για να συνεχίσουν με συνέπεια να παρουσιάζονται ανταγωνιστικοί σε αυτά τα επίπεδα.Σε γενικές γραμμές, χωρίς να είμαι ικανοποιημένος, η ομάδα πήρε αυτό που της άξιζε βάση απόδοσης, έχοντας προβλήματα συγκέντρωσης στην περιφερειακή γραμμή της λόγω του νεαρού των παικτών. Εξισορροπήσαμε αυτό το μειονέκτημα ασκώντας μεγάλη πίεση στον αντίπαλο στην άμυνα σε όλο το γήπεδο με τους νεαρούς περιφερειακούς να ανταποκρίνονται ικανοποιητικά σε αυτό το κομμάτι του παιχνιδιού και στην επίθεση κυνηγήσαμε το γρήγορο καλάθι με τους Καλλινίδη - Σειμένη. Από εκεί και πέρα μέσω των ψηλών παίρναμε πάντα αυτό που θέλαμε στην επίθεση. Στα μακρινά σουτ ο Φράγγος ήταν μία καλή λύση αλλά και οι Παπαγιαννάκος - Βλάχος δεν είναι παιδιά που μπορείς να αφήσεις ξεμαρκάριστους, αδειάζοντας έτσι τη ρακέτα για τον Ζεκάκο. Η γενική εικόνα πάντως που μένει είναι η εύκολη επικράτησή μας σε άμυνες vs m.t.m και η δυσκολία μας εναντίον ζώνης - ταμπούρι.
Ένα έξτρα κίνητρο για να γινόμαστε καλύτεροι, ήταν και η βιντεοσκόπηση όλων των εντός έδρας παιχνιδιών και η άμεση δημοσίευσή τους στο διαδίκτυο. Εφόσον αποφασίσαμε να κοινοποιήσουμε τις αδυναμίες μας, δώσαμε μεν προβάδισμα στους αντιπάλους που είχαν πλέον την πολυτέλεια να διαβάζουν το παιχνίδι μας, πράγμα αδύνατο για άλλους στην Γ κατηγορία, αλλά συγχρόνως μας έβαλε στην διαδικασία να βελτιώσουμε αυτές τις αδυναμίες και προσθέτοντας πράγματα καθ όλη τη διάρκεια της χρονιάς μας κρατηθήκαμε σε εγρήγορση μέχρι το τέλος.

Σίγουρα μπορούσαμε να διεκδικήσουμε την πρώτη θέση αποφεύγοντας δύο τρείς ήττες τις οποίες και χρεώνομαι, αλλά πληρώσαμε την λογική μου να επεμβαίνω όσο δυνατόν λιγότερο στο παιχνίδι αφήνοντας τους παίκτες ελεύθερους να επιλέξουν μόνοι τους.

Κοιτάζοντας πίσω, τώρα που πέρασαν δύο χρόνια μετά την ενεργοποίηση του συλλόγου, αυτό που μένει είναι:

  • Η αρμονική συνύπαρξη όλων των προπονητών που ήμασταν στον ΑΟΜ υπό τον καινούργιο σύλλογο, έργο που πιστώνεται μόνο στον Σουλιώτη και κανέναν άλλον. Κατάφερε μέσα σε λίγο διάστημα να εξαργυρώσει τις ευκαιρίες που του δόθηκαν μαζεύοντας πολύ γρήγορα στον Ο.ΚΑ.Μ το προπονητικό team που του είχε προσφέρει στο πρόσφατο παρελθόν χαρές και επιτυχίες.
  • Τα 180 περίπου παιδιά που μας εμπιστεύθηκαν στα πρώτα δύο χρόνια της ύπαρξης του Ομίλου, αλλά και η επιθυμία να ενταχθούνε στο προπονητικό μας πρόγραμμα ακόμα περισσότερα.
  • Οι επιτυχίες των τμημάτων παίδων, οι εφήβων, μίνι περνώντας στις επόμενες φάσεις των πρωταθλημάτων όπου μετείχαν αλλά και η δημιουργία τμήματος κοριτσιών
  • Η άνοδος της ανδρικής μας ομάδας στην Β' κατηγορία έχοντας σχεδόν σε όλα τα παιχνίδια της τρείς παίδες τρείς έφηβους και τέσσερεις U22 στην δωδεκάδα. Όλα παιδιά της ευρύτερης περιοχής.
  • Η ατομική εξέλιξη των νεαρών αθλητών μας, βάση των προγραμμάτων εκγύμνασης των εκάστοτε προπονητών αλλά και της γενικής γραμμής του Ομίλου, που αποτελεί και την μεγαλύτερη επιτυχία αυτών των δύο χρόνων. Αυτά τα παιδιά είναι η συνέχεια μας, η πρόοδός τους μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε και επιβάλετε να τους δείχνουμε την μέγιστη προσοχή.

Δεν μπορώ να πω ότι δεν τα περίμενα όλα αυτά που έχουμε πετύχει μέχρι σήμερα, αφού ξεκινώντας γνωρίζαμε πάρα πολύ καλά ποιοι είμαστε, πως θα κινηθούμε και μέχρι που μπορούμε να φτάσουμε. Την ημέρα όμως της αποχώρησης μας από τον ΑΟΜ, σίγουρα όλα αυτά φαινόντουσαν βουνό για εμάς που είχαμε διάθεση να το ανέβουμε και ακατόρθωτα για πάρα πολλούς που ενώ ήταν θετικοί σε αυτή μας την κίνησή προτίμησαν την σιγουριά της υπαρχούσης κατάστασης, έχοντας την πεποίθηση πως με τους χειρισμούς τους θα καταφέρουν να αλλάξουν ότι δεν μπορέσαμε εμείς.
Κάτι για το οποίο μου πήρε αρκετά χρόνια να το καταλάβω δεν έχω την απαίτηση να το καταλάβουν οι άλλοι αμέσως. Οπότε καμία διάθεση κριτικής από μέρους μου παρά μόνο συμπάθεια για όλους αυτούς, για αυτά που τους υποσχέθηκαν και δεν έγιναν, αλλά και γι αυτά που σε λίγο καιρό θα τους ξαναυποσχεθούν και δεν θα ξαναπραγματοποιηθούν.
ΕΜΕΙΣ ΗΜΑΣΤΑΝ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΑΝΤΑ ΕΔΩ, ΟΣΟ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΩΣΤΕΣ Η ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΤΥΧΕΙΣ ΜΑΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ, ΘΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΜΕΣΟ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ, ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΑΓΑΠΑΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΜΙΑ ΕΜΠΑΘΕΙΑ, ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ.
Και επειδή τυγχάνει να είμαι πολλές φορές αποδέκτης απόψεων υπέρ ενός και μόνο μπασκετικού συλλόγου, υπενθυμίζω σε όλους πως αυτός ιδρύθηκε το 2011 γι αυτό το σκοπό, μακριά από κολλήματα σε ονόματα και αξιώματα, ενεργοποιήθηκε το 2013 μέσο αποδοκιμασιών, χλευασμού, εχθρικής αντιμετώπισης, προχωράει βάσει του αρχικού του πλάνου στηρίζοντας τις επιλογές του και περιμένει υγιείς και με προοπτικές πλέον, όλους όσους μπορούν να τον βοηθήσουν να γίνει καλύτερος και μεγαλύτερος, χωρίς να κάνει εκπτώσεις στα πιστεύω του.

Όλοι είναι καλοδεχούμενοι για το καλό πρώτα των παιδιών, του συλλόγου και του αθλήματος που εκπροσωπούμε.

Και όπως ελπίζουμε απ όσους αποφασίσουν να μας ενισχύσουν με την παρουσία τους να αφήσουν μικροεγωισμούς στην άκρη, έτσι και εμείς με την σειρά μας, οφείλουμε και να τους υποδεχθούμε με τις καλύτερες προθέσεις.
Ο Όμιλος μας δεν φτιάχτηκε για να πάρει εκδίκηση από κανέναν γιατί γνωρίζουμε ότι καθένας από εμάς αντιλαμβάνεται τα πράγματα σε διαφορετικό χρόνο από τους άλλους. Το αποτέλεσμα μετράει και αν δεν υπάρξει εμπάθεια σε πρόσωπα και ονόματα τότε είτε χθες είτε σήμερα είτε αύριο ο καθένας θα αντιληφθεί το τι εκπροσωπεί και σε που αποσκοπεί ο κάθε σύλλογος, παράγοντας και προπονητής.

Γνωρίζοντας από πρώτο χέρι τα πράγματα, μου είναι αδύνατο να μην αναφερθώ στον Δήμο Σουλιώτη, που αυτά τα δύο χρόνια ήταν πάντα δίπλα σε όλα τα τμήματα προλαβαίνοντας αλλά και λύνοντας προβλήματα που είναι φυσικό να δημιουργούνται. Αποτέλεσε τον κυματοθραύστη όλων των καταστάσεων, οργάνωσε όπως καλύτερα μπορούσε τα τμήματα του Ομίλου και διεκδίκησε όσα και ότι ήταν δυνατόν να διεκδικηθεί από τον Δήμο Μαρκοπούλου για την καλύτερη λειτουργία μας, με κόστος για όλα τα παραπάνω, την προσωπική του ζωή. Όσο αφορά το τμήμα των ανδρών έκανε και με το παραπάνω, ότι ήταν δυνατό από την θέση του, για την επίτευξη των στόχων της ανόδου και δικαιωματικά, όπως και τα άλλα μέλη της ομάδας, έχει το δικό του μερίδιο στην επιτυχία.
Ο Όμιλος μεγαλώνει και όλοι όσοι του απονείμουν εδώ και πολύ καιρό τα εύσημα, είναι καιρός να σταθούν δίπλα του, παίρνοντας όσες αρμοδιότητες κρίνει ο ίδιος ότι πρέπει να διανείμει, με σκοπό την επιβεβλημένη οργάνωση μας στο επόμενο επίπεδο.

ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ σε όλους και υπενθυμίζω, ότι παράλληλα με τα μπάνια τους όλοι οι σοβαροί αθλητές, ανεξαρτήτου ηλικίας και επιπέδου, έχουν την υποχρέωση στον εαυτό τους και μόνο, να δίνουν το παρόν στο γήπεδο για να βελτιώσουν τώρα που δεν υπάρχουν αγωνιστικές υποχρεώσεις τις αδυναμίες τους.
Χασιώτης Ν

ΑΠΛΑ ΑΤΥΧΟΣ

Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014
Ο Σταμάτης Κώστας 364 ημέρες μετά τον τραυματισμό του στο αριστερό γόνατο όπου και υπέστη ρήξη χιαστών, ημέρα και πάλι Κυριακή σε μια άτυχη για όλους μας στιγμή χτύπησε και πάλι.
Δεν πιστεύω στις προλήψεις. Σε αυτό που πιστεύω είναι στην δύναμη του καθενός μας να αντιμετωπίζει τα όποια προβλήματα του παρουσιάζονται στην διάρκεια της ζωής του.
Ο Σταμάτης είναι στην αρχή αυτής της ζωής και φυσικό είναι πως ίσως να βλέπει όλη αυτή την κατάσταση σαν ένα βουνό που ενώ μόλις πέρασε, να πρέπει να το ξανανέβει επαναλαμβάνοντας την ίδια διαδρομή. Αν αυτό πρέπει να γίνει για να φτάσει στον στόχο του θα το κάνει. Γνωρίζει πολύ καλά ότι μαζί του εκτός από την οικογένειά του και τους φίλους του είναι και ένας ολόκληρος σύλλογος. Η διοίκηση έκανε και θα ξανακάνει αυτό που πρέπει για να αποκατασταθεί η ζημιά με τον καλύτερο τρόπο και οι προπονητές με τους συμπαίκτες του θα περιμένουν μετά την αποθεραπεία του να τον βοηθήσουν να ενταχθεί ξανά στο σύνολο.
Σε προσωπικό επίπεδο δεν θα κάνω πίσω σε όσα πιστεύω ότι μπορεί να κάνει μέσα στο γήπεδο και γνωρίζει ότι έχω όση υπομονή χρειάζεται περιμενωτάς τον να γυρίσει πάλι υγιείς για να συνεχίσουμε αυτό που έχουμε ξεκινήσει. Άλλωστε το πάθος του για το μπάσκετ, ο τρόπος που το αντιλαμβάνεται και ο χαρακτήρας που βγάζει μέσα στο γήπεδο, δεν μου αφήνουν περιθώρια να σκεφτώ οτιδήποτε άλλο. Μία ακόμα στάση γίνεται και τίποτα παραπάνω. Το πολύ νεαρό της ηλικίας του δεν επιτρέπει σε κανέναν να πει ότι χάθηκε το οτιδήποτε, πράγμα που πρέπει να το καταλάβει πρώτα ο ίδιος.
Η δεχόμαστε την κατάσταση όπως έχει και προχωράμε να την διορθώσουμε ή μένουμε για πάντα στο γιατί ψάχνοντας εξηγήσεις που δεν θα βρούμε ίσως ποτέ χάνοντας πολύτιμο χρόνο και τις περισσότερες φορές και τον στόχο.
Ξέρω πως δύσκολα, αν και δεν το δείχνει, θα του περάσει η στενοχώρια και ο θυμός, αλλά είναι μια κατάσταση που δεν γίνεται να αλλάξουμε, όμως μπορούμε με προσπάθεια να την διορθώσουμε. Και όπως ο προηγούμενος τραυματισμός είναι σήμερα μία κακή ανάμνηση, την ίδια τύχη θα έχει και ο τωρινός.
Παιχταρά μας χρειάζεται επιμονή και υπομονή για αυτά που γουστάρουμε και μας κάνουν χαρούμενους. Πρέπει να αισθάνεσαι όμως τυχερός που μέσα στην ατυχία σου έχεις σαν οδηγό το παράδειγμα της περιπέτειας του Νίκου Βλάχου.
Το ευτύχημα είναι πως δεν έχεις τρίτο γόνατο και ότι η κατάσταση που βιώνεις σήμερα θα σε κάνει δυνατότερο.
Τον Φλεβάρη στο γήπεδο για τα περαιτέρω. 
Χασιώτης Ν.

Ο.ΚΑ.ΜΕΣΟΓΕΙΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΑ

Τρίτη 22 Ιουλίου 2014

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία μετονομασίας του Ομίλου μετά και την αλλαγή ολων των αθλητικών μας δελτίων.
Παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίσαμε απο συμπολίτες και φίλους, για λόγους που μόνο οι ίδιοι γνωρίζουν, παραμείναμε πιστοί στις προ διετίας δεσμεύσεις μας για τη δημιουργία ενός αμιγώς μπασκετικού Ομίλου.Σήμερα κλείνει ένας κύκλος δραστηριοτήτων με ικανοποίηση για όλα όσα με πολλή προσπάθεια και πίστη πετύχαμε τους τελευταίους 18 μήνες.
Πάνω απ' όλους ευχαριστούμε όσους πιστέψανε και στηρίξανε τις προσπάθειές μας.

Όσο για τους υπόλοιπους ελπίζουμε με τον καιρό να καταλάβουν πως για όλα υπάρχει μία αρχή που είναι μεν δύσκολη φέρνοντάς σε αντιμέτωπο με παγιωμένες καταστάσεις, αλλά σίγουρα το αποτέλεσμα αξίζει τον κόπο.

ΕΥΤΥΧΩΣ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΛΗ ΜΝΗΜΗ

Επειδή ο «φίλος» Πάρης προσπάθησε να δημιουργήσει εντυπώσεις ενώπιον του Δημοτικού Συμβουλίου για να εξασφαλίσει την μεγαλύτερη δυνατή χρηματοδότηση για το συμφέρον του Συλλόγου του, πράγμα μέχρι ενός σημείου θεμιτό, θέλω να αναφέρω για το δίκαιο του Ομίλου στον οποίο βρίσκομαι, ότι σήμερα στον Ο.ΚΑ.Μ. αριθμούμε 111 αθλητές κάτω των 18 ετών και αντίστοιχα την 31/8/2013 ο αριθμός τους ήταν πράγματι 64 αθλητές.
Πραγματοποίησα την πρώτη προπόνηση του Ομίλου τον Μάιο του 2013 στο γήπεδο των Καλυβίων με 20 αθλητές του παιδικού τμήματος, μιας και ο Α.Ο.Μ. δεν είχε την δυνατότητα να παραχωρήσει ούτε μία ώρα στα δύο κλειστά γήπεδα, και συνέχισα μαζί με τους Μελά, Παπαγιαννάκο τον Ιούνιο στα γήπεδα του Μαρκοπούλου με τα υπόλοιπα τμήματα, μετά από Δημοτική παρέμβαση, μέχρι τα μέσα του Ιουλίου. Η επίσημη θέση του Α.Ο.Μ. ήταν ότι δεν υπήρχαν ώρες στα δύο κλειστά της πόλης μας λόγο του τότε όγκου των παιδιών του Α.Ο.Μ. (350 αθλητές κάτω των 18 ετών), αν και είχαν ήδη λήξει οι αγωνιστικές υποχρεώσεις όλων των αγωνιστικών τμημάτων. Για όλα αυτά ο Κος Ευαγγελίου ήταν ενήμερος και τα γνώριζε από πρώτο χέρι μιας και τον ενοχλούσαμε τότε καθημερινώς για να μας δώσει κάποια λύση και να βάλουμε κάποιες ώρες στο γήπεδο για προπόνηση τους αθλητές που τότε είχαμε στην διάθεσή μας. Κατά μαγικό τρόπο σήμερα, οι 502 αθλητές κάτω των 18 ετών του Α.Ο.Μ. μαζί με την ανδρική και γυναικεία ομάδα βόλεϊ, τους 117 αθλητές του Ο.ΚΑ.Μ. και με πλήρεις αγωνιστικές υποχρεώσεις σε όλα τα αγωνιστικά τμήματα, οι προπονήσεις πραγματοποιούνται χωρίς προβλήματα στα ίδια γήπεδα όπου υπήρχε πρόβλημα το περασμένο καλοκαίρι.
Και επειδή όλοι μας οφείλουμε να είμαστε ευαίσθητοι στα θέματα υγείας των αθλητών, (να θυμίζω πόσο βοήθησε ο ενιαίος και αδιαίρετος Α.Ο.Μ. στους σοβαρούς τραυματισμούς των Πλιάκου, Τσαντούλη Γεροδήμου, Λαμανδρέα, Φράγγου, Σαβίτσκι, παιδιά που βγήκαν από τις ακαδημίες του συλλόγου, προσέφεραν, με μερικούς να συνεχίζουν να προσφέρουν μέχρι και σήμερα), θέλω να κάνω γνωστό ότι από τα χρήματα που ίσως τελικά λάβουμε, τα 4.500,00€ έχουν ήδη δοθεί για την επέμβαση (την 11/11/2013 στοMEDITERRANEO ΙΑΤΡΙΚΟ) και αποκατάσταση του σοβαρού τραυματισμού του αθλητή μας Σταμάτη Κώστα.
Τα παραπάνω είναι αδιαμφισβήτητα γεγονότα στα οποία είχα την ατυχία να παραβρίσκομαι προσπαθώντας μαζί με τον Σουλιώτη να δώσουμε λύση και είχα υποχρέωση λόγω της ιδιαίτερης σχέσεις που έχω με τους Συλλόγους, να τα θυμίσω για να αποφευχθούν τα ίδια λάθη.
Μένοντας εδώ, γιατί για εμένα σε αντίθεση απ ότι διαπιστώνω για πολλούς άλλους, σε όλα υπάρχουν κάποια όρια που δεν πρέπει να ξεπερνιούνται για κανέναν λόγο και σκοπό, υπενθυμίζω πως υπάρχουν σοβαρότερα προβλήματα για να ασχοληθούμε και παρακαλώ όλους μας να χαλαρώσουμε και να καταλάβουμε ότι η ενασχόλησή μας με τους Συλλόγους γίνεται μόνο για την διασκέδασή μας και αυτά τα θέματα είναι αστεία μπροστά στα πραγματικά προβλήματα που βιώνουμε καθημερινά όλοι μας.
ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ.

Χασιώτης Νίκος

Προπονητής Ο.ΚΑ.Μεσογείων 

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ
Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2013

Ο Όμιλος Καλαθοσφαίρισης Μεσογείων, ευχαριστεί δημόσια το Δήμο Μαρκοπούλου για την επιχορήγηση του Σωματείου μας, όπως αυτή ψηφίστηκε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, της 29ης Νοεμβρίου 2013. Η απόφαση της παρούσας δημοτικής Αρχής, να επιχορηγεί τους Αθλητικούς Συλλόγους του Δήμου μας, με κριτήριο τον αριθμό των ανήλικων (έως 18 ετών) αθλητών που απασχολούν, φανερώνει κοινωνική ευαισθησία και αίσθημα ευθύνης απέναντι στους δημότες. Όπως άλλωστε έχει τοποθετηθεί σχετικά (16η Συνεδρίαση Δ.Σ. 26-05-2011), η Αντιδήμαρχος Κα Μαρία Κιμπιζή, ο Δήμος Μαρκοπούλου επιχορηγεί τους Αθλητικούς Συλλόγους, με άμεση παραίνεση να μειωθεί το ποσό της συνδρομής που καταβάλουν οι αθλούμενοι. Η επιχορήγηση δίδεται ανταποδοτικά για να καλύψει τις ανάγκες λειτουργίας των Συλλόγων και για να εξασφαλιστεί η βιωσιμότητα τους, απαλλάσοντας μερικώς, γονείς και αθλητές.
Ο Όμιλός μας συντάσσεται απολυτα με το παραπάνω σκεπτικό και γι' αυτό το λόγο, έχει ορίσει από την αρχή της περιόδου ένα χαμηλότατο ποσό μηνιαίας συνδρομής (15€)!!! Βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι, ήδη έχουν εγγραφεί περισσότεροι των σαράντα (40) αθλητών από τις αρχές Σεπτεμβρίου. Μαζί με τους εξήντα τέσσερεις (64) αθλητές που απασχολούσαμε τους μήνες Μάιο, Ιούνιο και Αύγουστο έχουμε ξεπεράσει τους εκατό (100) και συνεχίζουμε. Σας ενημερώνουμε επίσης, ότι με τη βοήθεια της επιχορήγησης, θα είμαστε σε θέση να παρέχουμε ΔΩΡΕΑΝ μαθήματα μπάσκετ, από την ερχόμενη Άνοιξη, στην περιοχή του Πόρτο Ράφτη.
Κλείνοντας, οφείλουμε να αναφερθούμε και στην επίθεση που δεχθήκαμε από τον Πρόεδρο του Α.Ο.Μαρκοπούλου, Κον Πάρη Ευαγγελίου, www.videonea.gr/politiki-sumb_29-11.html 3ο βίντεο διάρκειας 53 λεπτών, κατά τη συνεδρίαση του Δ.Σ. της 29ης Νοεμβρίου 2013.
Είναι λυπηρό είκοσι (20) και πλέον χρόνια φιλίας, κοινών αγώνων και θυσιών μέσα από το Σύλλογο, που όλοι υπηρετήσαμε, να απαξιώνονται με αφορμή τη Δημοτική επιχορήγηση.
Θεωρούμε άδικη την στοχοποίηση του Συλλόγου μας και καλούμε τον φίλο, συμπαίκτη, και προπονητή μας Πάρη, να συμπορευτεί μαζί μας για το καλό του αθλήματος που κάποτε υπηρέτησε. Ο τρόπος είναι απλός : Μείωση του ποσού των συνδρομών των 502!!! αθλουμένων του Α.Ο.Μ. και δίκαιη εσωτερική κατανομή της επιχορήγησης.

Με τιμή, το Δ.Σ. του Ο.ΚΑ.Μ.γήστε το κείμενό σας εδώ...